- Fysiopoint

Arno Pluijmen

Eigenaar, Algemeen Fysiotherapeut, Psychosomatisch Fysiotherapeut

Arno is mede-eigenaar van Fysiopoint. Hij is al sinds 1983 actief als fysiotherapeut en vanaf 1990 in de praktijk werkzaam. In juli 2000 is hij samen met Danny van Doorn Fysiopoint gestart. Arno is gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie: het behandelen van stress- en angstgerelateerde klachten zoals burn out, hyperventilatie, slaapstoornissen en chronische spanningsklachten. Daarvoor maakt hij gebruik van diverse (ontspannings-)methodieken: Autogene training, Progressieve Relaxatie, Dixhoon, Mindfulness, Acceptance Commitment Therapy (ACT), bio-energetica etc. Ook werkt hij met ademhalingsmethodieken zoals Balfoort en Middendorf. 

In lichaamswerk helpt hij patiënten bewust te maken van hun gewoontepatronen en hoe zij deze kunnen veranderen in hun voordeel. Technieken die hij daarbij toepast, zijn onder andere NLP (neurolinguïstisch programmeren), REBT (Rational Emotive Behavioral Therapy), cognitieve therapie, haptische technieken en motivational interviewing. 

Danny van Doorn

Eigenaar, Algemeen Fysiotherapeut, Schouderspecialist

Danny werkt sinds 1996 als algemeen fysiotherapeut. In 2000 werd hij samen met Arno praktijkeigenaar. De wervelkolom en schouderklachten hebben Danny’s speciale aandacht. Zo is hij gespecialiseerd in de McKenzie Methode en in het behandelen van schouderklachten. In het kader hiervan is hij ook lid van Schoudernetwerk Zuyd. Vanuit zijn eigen liefde voor sport én een aantal sportgerichte opleidingen, is hij meerdere jaren de vaste fysiotherapeut geweest van een professioneel dameshandbalteam. 

Danny streeft ernaar complexe bewegingsfunctieproblemen op te lossen zonder daarbij de mens uit het oog te verliezen. Zijn overtuiging is dat je lichaam en geest niet kunt scheiden en altijd een brede blik moet houden als het aankomt op fysieke klachten. Daarbij gaat hij out-of-the-box denken niet uit de weg, getuige zijn gebruik van bijzondere technieken als SFMA (selective functional movement assesment), NKT (NeuroKineticTherapy), IASTIM (instrument assisted soft tissue manipulation) en dry needling.

Savenna de Wolde

Algemeen Fysiotherapeut

Savenna werkt sinds 2016 bij Fysiopoint. Al haar hele leven is ze geïnteresseerd in het functioneren van het menselijk lichaam. Met name naar het oplossen van problemen als het lichaam niet meer naar behoren werkt. Haar uitdaging ligt in het begeleiden van patiënten in hun herstelproces, om hun mogelijkheden te verbeteren en deze naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast begeleidt ze patiënten tijdens fysiofitness in onze praktijk. 

Savenna bekijkt met elke patiënt welke persoonlijke doelen hij of zij wil behalen (bijvoorbeeld conditie of spierkracht verbeteren, afvallen, etc.) en welke specifieke lichamelijke klachten er zijn. Met specifieke oefeningen helpt zij de patiënt om zijn doelen te bereiken.

Sabrina Bartsch

Algemeen Fysiotherapeut

Sabrina werkt sinds maart 2018 bij Fysiopoint. Sinds ze in haar jeugd zelf in aanraking kwam met Fysiotherapie is ze geïnteresseerd in het lichamelijk functioneren. Haar achtergrond in het dansen geeft haar een goede kijk op het menselijke bewegen en vanuit haar liefde voor sport is ze erg geïnteresseerd in core-stability en het motiveren van patiënten. 

Sabrina is een creatieve en gedreven fysiotherapeut die steeds op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Begin 2018 heeft ze de schouder combi cursus gevolgd en was ze lid van het schoudernetwerk (oostelijk zuid limburg). Hiernaast is Sabrina van plan om in 2018 de opleiding voor oedeemtherapie te gaan volgen en haar kennis in de komende jaren uit te breiden en te verdiepen.