Fysiofitness bij Fysiopoint in Geleen - Fysiopoint

Waarom Fysiofitness

Het voordeel van fysiofitness is dat u traint in een kleine groep onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. 

Tijdens de intake maken we een helder trainingsprogramma op maat, dit kan bijvoorbeeld gericht zijn op afvallen, algemene fitheid en/of verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. 

Positieve effecten

Het is bewezen dat cardiotraining goed is voor hart en bloedvaten en effectief tegen een te hoge bloeddruk. Het cholesterolgehalte wordt verlaagd en de spijsvertering verbeterd. Krachttraining is tevens effectief tegen de afname van spiermassa bij het ouder worden, het helpt tegen het stijver worden bij verouderen, en de botdichtheid en stofwisseling wordt verhoogd. Ten slotte levert training nog een aantal algemene effecten op zoals verbetering van het psychisch functioneren en verhoging van de stressbestendigheid. 

Is fysiofitness wat voor mij?

Fysiofitness is een uitstekende manier om uw conditie, kracht en lenigheid te verbeteren. Maar het is ook ideaal als u bijvoorbeeld een beperking heeft door een blessure, als u geen sportervaring heeft, of als u wilt werken aan het verminderen van overgewicht. Ook wanneer u de herwonnen functies na een fysiotherapeutische behandeling en/of revalidatie wilt behouden is fysiofitness een gezonde keus.

Aanmelden

Aanmelden voor fysiofitness kan telefonisch, 046-474 22 13 (kies 1), of per mail: info@fysiopoint.nl mogelijk.

Na ontvangst van uw aanmelding maken we een afspraak met u voor een intake. Het inschrijfformulier en intakeformulier sturen we u per mail toe. 

De intake

De intake bestaat uit een vragenlijst om een beeld te krijgen van uw huidige gezondheid en uw doelstellingen. We voeren een aantal metingen uit om uw huidige gezondheid en fitheid in kaart te brengen: een fysiofitheidsscan. Daarnaast proberen we risico’s voor trainen uit te sluiten. Zo nodig vragen we u om via uw huisarts of specialist goedkeuring voor het trainen te krijgen.

Verder bespreekt u met uw therapeut de tijden en de abonnementsvormen die u wenst. Is een groep vol? Dan kunt u in een andere groep instromen of u komt op de wachtlijst te staan. 

Kosten & abonnementen

De intake kost eenmalig € 45. Staat u al in ons bestand als patiënt en bent u bij ons onder behandeling (geweest)? Dan kost de intake € 22,50 (50% korting). 

De verschillende abonnementsvormen en kosten zijn gebaseerd op trainingen van één uur. U kunt kiezen om 1x per week of 2x per week te trainen op vaste tijden en dagen. U kunt kiezen voor een maand- of kwartaalabonnement.

Heeft u een partner of ander gezinslid dat ook bij ons wil gaan trainen? Hij of zij kan dan profiteren van een aantrekkelijke partnerkorting. 

Abonnementen

Frequentie

 

1x in de week

2x in de week

 

Maand

Kwartaal

Maand

Kwartaal

Fysiofitness met begeleiding

35 euro

98 euro

56 euro

156 euro

Partner korting fysiofitness

28 euro

78 euro

45 euro

135 euro

De eerste termijn van het abonnement en de intake dient u in de eerste maand contant of per overboeking te betalen. U krijgt hiervoor een nota toegestuurd. De volgende termijnen zullen indien u daarmee akkoord gaat per automatisch incasso worden afgeboekt. 

Wilt u de tarieven nog eens op uw gemak doorlezen? Download dan hier de Tarieven Fysiofitness. Heeft u nog vragen? Bel dan naar 046-4742213.

Bekijk tenslotte hier de Betalingsvoorwaarden Fysiofitness Fysiopoint.

De eerste training

De fysiotherapeut leert u de bediening van de apparatuur, legt u de oefeningen uit en instrueert u waar u op moet letten. Vervolgens gaat u aan de slag! Daarbij kunt u rekenen op:

  • trainingen in kleine overzichtelijke groepjes;
  • werken aan uw gezondheid en fitheid;
  • persoonlijke kwalitatieve begeleiding;
  • trainingen op maat en in een gezellige ongedwongen sfeer.

De trainingszaal is voorzien van airconditioning en er zijn lockers aanwezig om uw persoonlijke bezittingen in op te bergen. 

Niet vergeten mee te nemen:

  • schone sportschoenen;
  • gemakkelijke sportkleding;
  • een handdoek;
  • eventueel flesje water.

Heeft u nog vragen? Bel 046-4742213.

Bekijk hier het Fysiofitness reglement.